Utbildningar & kurser
för drönare

Lär dig flyga drönare och utveckla dina färdigheter med hjälp av våra erfarna instruktörer. Vi erbjuder kurser genom vårt utbildningsbolag Drönarakademin.
Phantom 4 Pro

Vårt kursutbud
i samarbete med Drönarakademin

Om Drönarakademin

Drönarakademin, med starkt stöd från Swedron, är Sveriges ledande utbildningscenter för drönare. Även om vi arbetar nära tillsammans är Drönarakademin och Swedron två olika enheter med unika roller i drönarvärlden. Medan Swedron levererar toppmoderna drönarprodukter, fokuserar Drönarakademin på att förse individer och organisationer med kvalificerad utbildning inom drönarteknik.

Våra utbildningar inkluderar:

  • Drönarkurs Heldag

I denna intensiva kurs kommer du lära dig allt från grunderna till att bli en säker drönarpilot. Drönarakademins heldagskurs inkluderar allt från praktisk flygträning till lagar och regler, mjukvara och uppdateringar. Läs mer.

  • Agisoft Metashape 2-Dagarskurs

Här fokuserar vi på att utveckla färdigheter i Agisoft Metashape, ett avancerat program för skapande av ortofoton och 3D-modeller. Du får med dig allt från grunder till mer avancerade tekniker. Läs mer.

  • Webbutbildning Drönarkort - EASA Öppen kategori drönarpilot

Genom vår online-utbildningsplattform får du den nödvändiga kunskapen för att klara Transportstyrelsens prov för fjärrpiloter. Utbilda dig i din egen takt och skaffa ditt efterlängtade drönarkort. Läs mer.

Tillsammans kan Swedron och Drönarakademin hjälpa dig att navigera i drönarvärlden, oavsett om ditt intresse ligger i att förbättra dina flygande färdigheter eller att hitta den senaste drönartekniken.

Lagar och regler

Lagar och regler för drönare

Lär dig om de senaste lagarna och reglerna för drönare i Sverige. Få en översikt över vad som krävs för att flyga drönare lagligt och säkert.
LFV drönarkarta

Vill du veta mer?

Kontakta oss på info@swedron.se eller via telefon 031-712 80 30

Mån - fre 10-16